Actief

Zoek je een sportieve manier om je vakantie door te brengen, dat kan op Texel. Ook als je op zoek bent naar een sportieve en actieve manier om je vakantie door te brengen, ben je op Texel op de juiste plaats.
Hieronder een aantal mogelijkheden.

Golfbaan Golfbaan De Texelse
Golfbaan De Texelse ligt midden in prachtig, uitgestrekt duingebied. Ook als vakantieganger kun je hier starttijden reserveren. Bij een eerste kennismaking met golf kun je deelnemen aan een introductieles. Voor groepen zijn er golf clinics. De golfbaan telt vanaf het voorjaar van 2014 achttien holes. De golfbaan ligt op ongeveer 2 km van je vakantiewoning.
>>Kijk hier voor meer informatie.
Paracentrum Paracentrum Texel
Maak je eerste tandemsprong bij Paracentrum Texel. Tijdens een inleidend instructie legt een instructeur uit wat je te wachten staat. Dan stap je het vliegtuig in en word je vastgekoppeld aan je instructeur. Op een hoogte van minimaal drie kilometer schuift de deur open en samen met de jumpmaster val je met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur naar beneden…
Tijdens deze absoluut indrukwekkende ervaring, kun je genieten van een schitterend panorama.
>>Kijk hier voor meer informatie.
Round Texel 2003 Catamaran zeilschool De Eilander
Catamaranzeilen is zonder twijfel de meest spectaculaire vorm van zeilen. Zeilschool De Eilander heeft voor iedereen een passend programma met een diversiteit aan Nacra catamarans. Of je nu totaal onervaren, jong of oud bent: het maakt echt helemaal niets uit.
>>Kijk hier voor meer informatie.
Kitesurfen Kitesurfschool Texel
Bij kitesurfschool Texel kun je zeven dagen per week les krijgen op de mooiste kitesurfspots van Nederland. Texel heeft namelijk de meeste winddagen van Nederland. Er wordt les gegeven op vier verschillende locaties, dus is er altijd een geschikte plek te vinden die past bij de weersomstandigheden.
>>Kijk hier voor meer informatie.
Wadlopen Wadlopen
Tijdens een waddentocht bij Texel ga je langs het natuurgebied ‘De Schorren’ het waddengebied in. Onderweg wordt een geul gepasseerd en zie je de flora en fauna van de Waddenzee. De tocht is ongeveer tien kilometer lang en duurt circa drie uur. De tocht is onder leiding van gidsen van Wadloopcentrum Fryslân.
>>Kijk hier voor meer informatie.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mountainbike route
De mountainbike route door de Texelse bossen is, volgens de experts, een van de beste in Nederland. De route is geschikt voor mountainbikers van verschillende niveaus.
De routes zijn met ingang van 2013 geheel vernieuwd en iedere tocht is weer anders.
>>Kijk hier voor meer informatie.
Hardlopen Hardlopen op Texel
Gedurende de zomermaanden worden strandlopen en cross country wedstrijden georganiseerd door de atletiekverenigingen van De Koog, Den Hoorn en De Cocksdorp.
Deze wedstrijden worden aangekondigd in de gratis verkrijgbare Vakantiekrant.
>>Kijk hier voor meer informatie.
Vissen Vissen
Vissen met niet meer dan twee hengels is langs de hele Texelse kust toegestaan zonder vergunning of akte.
Er worden verschillende soorten vis gevangen, vooral veel platvis en als de tijd er geschikt voor is gul, geep of makreel.
Voor het vissen in de binnenwateren van Texel is wel een vergunning vereist.
>>Kijk hier voor meer informatie.
Paardrijden Paardrijden
Texel is populair bij paardenliefhebbers. Wat is er mooier dan bij ondergaande zon over het strand galopperen? Het gevarieerde en unieke landschap van het grootste waddeneinland nodigt ruiters en menners uit tot een mooie buitenrit. Ook voor beginners!
>>Kijk hier voor meer informatie.