Fietsen/wandelen

Fietsen
Fietsen
Texel is het fietseiland bij uitstek. Het eiland heeft zo’n 140 kilometer aan fietspaden en vele mooie fietsroutes.
Een aanrader is het fietspad langs de Waddenzee. Hier fiets je over of onder de dijk, uitkijkend over het water. Maar, het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg is ook erg mooi. En de duinrand tussen De Koog en Den Hoorn niet te vergeten… Onderweg kom je altijd wel een leuk terrasje of cafeetje tegen om even uit te rusten.

 

 

 


Fietsroutenetwerk Texel
57 Fietsknooppunten – 170 km
Texel heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk met fietsknooppunten. Daarmee bepaal je zelf je route en het aantal kilometers dat je wilt fietsen.
Op infopanelen langs de route en op de kaart van Texel staan de nummers van de fietsknooppunten aangegeven. Ook worden de afstanden tussen de fietsknooppunten vermeld.
Onthoud het nummer van de startplaats waar je fietstocht begint, zodat je, desgewenst, ook weer op het beginpunt kunt eindigen.
Je volgt de borden van knooppunt naar knooppunt.
Op elk fietsknooppunt kun je een keuze maken in welke richting je je fietsroute wenst te vervolgen.
Het aantal knooppunten is overzichtelijk: 57 stuks. Informatiepanelen met een netwerkkaart staan verspreid over het eiland.
>>Kijk hier voor meer informatie.

Fiets huren
In De Cocksdorp kun je een (elektrische) fiets of tandem huren bij Van der Linde.
Ook voor gewone en elektrische scooters kun je hier terecht.
>>Kijk hier voor meer informatie.


Wandelen
Slufter1Texel ontdek je het beste te voet of op de fiets. Zo kom je al wandelend op de mooiste plekjes.
Het is leuk om van tevoren een mooie wandelroute uit te zoeken, maar echt nodig is het niet. Er zijn op het eiland veel bewegwijzerde wandelroutes. Door de duinen en het bos loopt een wijdvertakt net van wandelpaden. Hier kun je zomaar opeens verrast worden door een bloeiend heideveld. Op de Hoge Berg is het heerlijk wandelen tussen de ‘tuunwallen’. En als je op Texel bent, maak je natuurlijk een lekkere strandwandeling. Het uitgestrekte strand ziet er steeds weer anders uit. Eb en vloed, wind en water, zon en wolken verzorgen hier een permanente voorstelling. En dan is er natuurlijk nog De Slufter, het prachtige natuurgebied waar eb en vloed vrij spel hebben, ligt op enkele kilometers afstand van deze vakantiewoning in De Cocksdorp.